29 Eylül 2012 Cumartesi

PATATESLİ BÖREK (EL YAPIMI KURU YUFKADAN)

  Merhabalar herkese;

  Annemler teyzemlerle toplandılar ramazandan once ramazanda sahurda yemek ıvın  böreklik gözlemelikte denebilir yufka yaptılar... bitanem annemde tabıykı banada verdı o yufkalardan:)  aslında cok fazla hamur işi yememeye çalısıyorum ama arada bu tarz seylerde canım cekıyor Türk kanı:) alışmısız bıkere bu tatlara ve bu yufkadan yapılan böreklerde nefis oluyor. Tam olarak tarifini bilmiyorum ama ilgilenen olursa annemden öğrenip yazabilirim ama kısaca anlatıyım:) öncelikle ne kadar istiyorsanız un bol yumurta süt ve su ile hamuru yoguruyorsunuz bezelere ayırıp buyk bır servıs tabagı buyuklugunde acıp odunla yanan saçta hafıf kızartıp üçgen olacak sekılde katlıyorsunuz ve sırayla dizip kurumaya bırakıyorsunuz:)))



 Yiyeceginiz zamanda önce muslugun altında tutup ıslatıyorsunuz ve temız bır bezın uzerıne dızıyorsunuz. sonra hangı içten istiyorsanız ortasını acıp koyuyorsunuz ve kapatıp tavada kızarana kadar  pişiriyorsunuz.. ve çıtır çıtır böreginizi afiyetle yiyorsunuz. Aşkım patatesli sevdiği için patatesli börek yaptım kahvaltı için...:) iyi günler mutlu kalın...:)

ANNECİM TAYZOŞLARIM ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK SEVİYORUM SİZLERİ....

1 yorum:

bahar perisi dedi ki...

mmm... enfes...
bana da beklerim canım :) baharperisi.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...