28 Şubat 2013 Perşembe

PLASTİK KAŞIKLARDAN ŞİRİN VAZO...

Merhabalar herkeslere;


 Ben hayatım boyunca kendim hep üretmeyi seven bir insan oldum :) sevdiğim özelliklerimden biridir... (kendini begenmiş değilim yanlış anlaşılma olmasın) hep araştırırım millet neler yapıyor yazarım google a çıkar karşıma yapılan projeler...  üzülerek!!! belirtmeliyim ki yabancılar bu işi daha iyi beceriyor ama tabi bu bizim beceriksiz olduğumuzdan değil imkanlarla alakalı diye düşünüyorum... ülkemizde daha çok yeni hobi market kültürü...keşke dahada gelişse herkesin elinde uğraştığı emek verdiği zaman değerlendirdiği bir şeyler olsa güzel olmaz mıydı bence ne sinir kalırdı ne stres...


  Mesela ben 1,5 senelik evliyim ve eşimin işi nedeniyle Bursa İnegöl'de yaşıyorum burada ne eşimin ne benim arkadaşı yada akrabası yok ikimizde yeni tanıştık bu şehirle.. Ben Yalovalıyım eşim Tokatlı iş yerinde tanıştık ve evlendik ben işten çıkmak zorunda kaldım ve hala çalışmıyorum hanım hanım evimde oturuyorum ve hala güzel komşuluklar edinemedim yaşadığım sitede kafama uyacak bir kişiyle tanışamadım (üzücü bir durum) Allahtan Yalova buraya yakın arada oraya gidip geliyoruz.. Bir tanecik tek komşum arkadaşım Ayşe Ablam var sağolsun onunla iyi anlaşıyorum ama onunlada uzak oturuyoruz :( haftada 1 yada 2 kez görüşüyoruz... He belkide diyeceksiniz ki yeter daha ne istiyorsun nerde çokluk vesaire... yok valla canım kardeşim insan bi kahve içmeye birini arıyor valla... yok yok öyle heran kapımı biri çalsında istemem o kadar sırnaşıkta olamam yapıma ters ama yakınında oturan iyi 1-2 komşu iyidir... canlarım sizde varsa eğer onlara sarılın ve seni çok seviyorum diyin bu yalnız vatandaşı hatırlayarak...:DD ama çok ta umutsuz bir durum değil ne biliyim bulaşığımıda canım istemezse bırakabiliyorum mesela aman birisi gelir ayıp olur gibi streslerim yok ve en önemlisi eşimle çok iyi anlaşıyorum(allahıma şükür maşallah) o yüzden çokta sorun etmiyorum kötü insanlar hayatımda olacağına hiç olmasın daha iyi...Yani bu kadar şey anlattım da ne alaka vazoyla demeyin asıl yaptığım şey vazo değil kendimi oyalamak yoksa bilgisayar başında oturup kalıyorum gereksiz yeme nöbetleri geçiriyorum(şişko olurum valla) yani sizde böyle durumlar yaşıyorsanız yapım bir şeylerele uğraşın ki kendinizi sevmeye devam edin yoksa bir süre sonra kendini bile sevmeyen insanlardan olur çıkarsınız(arkanızdan derler valla derler sinir küpü,gıcık vesaire) neyse bak neler neler anlattım bu arada asıl konuya gelelim plastik kaşıklardan vazo;


 Süper kolay ve zevkli bir DIY arkadaşlar bende çok merak ediyordum yaptım denedim oldu ve şimdi yatak odamda başucumda beni sen yaptın kızım diyerek bana bakıyor seviyorum bu kendin yap olayını ya...(yeter ki mutlu olmak isteyin) öncelikle bir konserve vazosu, plastik kaşık ,silikon tabanca, yere sermek için bir gazete  ve sprey boya ihtiyacımız olanlar... plastik kaşıkları gidip pahalı marketlerden almayın kazıklanırsınız 1 milyoncular varya oralara uğrayın oradan çok ucuza bulursunuz...(kazık yemek kötü hissettirir) silikon tabancanız yoksa onuda oyle yerlerden çok ucuza temin edebilirsiniz çok güzel bir malzeme kesinlikle evinizde bulunsun em başka şeyleride yapıştırabilirsiniz:))) Başlayalım yapmaya ben yarım kiloluk kavanoz kullandım... kapağını açın arkadaşlar (he bu arada plastik kaşıkların saplarını makasla kırındüzgün kırmaya çalışın daha şık olsun) ve ağız kısmından kırılmış olan plastik kaşıkları yapıştırmaya başlayın 1 cm aralıklarla yapıştırın kavanoz görülmeyecek şekilde kapansın ve işlem bitmiştir en sonrada iki kat istediğiniz renkte sprey boyayla boyayın alın size vazo istediğiniz yere koyun... güle güle kullanın...:)


Biraz uzun oldu ama ;) 
(yapılış aşamasını fotoğraflamamışım(valla üzüldüm) ama umarım anlamışsınızdır eğer yapmak isterseniz ve anlamadığınız bir yer varsa yardımcı olurum)

9 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzel olmuş :)))) gayette anlaşılır ;)
bende de bir paket plastik kaşık var, ondan bir şey yapayım bari :)))
~~
komşunun olması sorun olmaması daha da bir sorun :/
olur inşallah, dengeyi kurabilen komşular nasip olur inşallah :*

Unknown dedi ki...

çok güzel olmuş canımmm.bnm yok böyle bir yeteneğim.şevkim ama yapanlara hayran hyran bakarım :))

TATLI HAYAT PEMBE TAT dedi ki...

ayyyyyyy kızlar hemende yorum yazdınız saolun canlarım ama zeynep bu yetenek işi değil ki kim yapıştıramaz ki kavanoza kaşık:)) oyacım aynen dediğin gibi dengeyi kurabilen komşu lazım...:)

Şeker şeyler atölyesi dedi ki...

çok farklı olmuş ellerinize sağlık benimde bloguma beklerim

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

yaratmışsın işte kuzum.ben sıkılırım kaşıkları kırarken yamulur biri aman der hepsiniçöpe atarım..ay ben ne fena bişiyim ya :))

Unknown dedi ki...

:))))

BOŞNAK KIZI dedi ki...

tek kelimeyle harikaa çok çok beğendimm

Unknown dedi ki...

çok ilginç fikir denemek lazım:) bunun pembişide çok tatlı olur he he:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...